http://medea.bg/page.php?113
НОВО
 
14.11.2018г.

Вече можете да закупите луксозните ни подаръчни ваучери.
Изключително подходящи за предстоящите празници!

Изненадайте близките си с разкрасяваща процедура!

fotojet22_400_01


Повече за предлаганите ваучери можете да прочетете тук
Или на нашите телефони
052 71 22 22
0884 71 22 22УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ
НА 16.11.2018 НИ ГОСТУВА
 МЕЖДУНАРОДНИЯ СПЕЦИАЛИСТ ПО ЕСТЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ
Д-Р ВАСИЛ СТОЯНОВ  

fotojet_400


ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА
ХАРМОНИЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ
С НЕЗАБЕЛЕЖИМ НЕОПЕРАТИВЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ  

Основоположник на метода Незабележим Неоперативен Лифтинг е Д-р Daniel Sister (UK). Метода е доразвит и усъвършенстван в Русия и се представя в България от Д-р Васил Стоянов - международен обучаващ тренер по естетична дерматология, от клиника Isola Bella - Санкт Петербург.     
При Незабележим Неоперативен лифтинг на лице се използват серия от процедури, с които се цели постигане на естетично, хармонично и дългосрочно подмладяване.
По преценка на специалиста, след преглед и консултация, се прилагат няколко или всички от следните процедури:
 • Инжектиране на ботулинов токсин (ботокс) - златен стандарт за изглаждане на бръчки в горната трета на лицето;
 •  Дермални пълнители (филъри) - за корекция на обемни дефицити;
 • Тредлифтинг с конци - инжектиране в дермата на нишки от безопасен, разграждащ се материал (PDO или PCL), позволяващи моделиране на тъканите на лицето във всички направления.  
 • Терапия с тромбоцитна автоложна плазма (PAP), по метода Plasmolifting ® - за подобряване и ускоряване на естествените механизми на организма за регенерация.  
 • Колагенова терапия Salvecoll ® - за дълбока възстановителна терапия на дермата.  
Като спомагателни процедури, могат да бъдат препоръчани:

Запишете Вашия час!
052 71 22 22
0884 71 22 22
info@medea.bg31.10.2018г.


medeia_copy_400
МКЦ Медея започва благотворителна кампания в помощ на Animal Hope Varna - фондация, която се грижи за пострадали и бездомни животни.
При нас има поставена дарителска кутия, в която всеки може да остави някаква сума.Събраните дарения ще бъдат предавани на организацията, когато се появи необходимост от средства за лечение, транспорт или приютяване на нуждаещо се животинче.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ!

Уважаеми клиенти, 
За да се ориентирате успешно в предлаганите лазерни епилации, Ви предоставяме кратък сравнителен анализ на апаратурата, с която се извършват такива. Сравнили сме най-разпространените  на българския пазар лазери за епилация: Диоден, Александритен и Nd:Yag лазери, независимо от производителя си те отговарят на едни и същи характеристики.
От създаването си МЦ Медея, предлага на клиентите си единствено и самопроцедури с висококачествена медицинска апаратура, с която оперират единствено обучени лица с медицинско образование.

Сравнителен анализ - лазери за епилация 
  Диоден лазер Nd:Yag лазер Александритен лазер 
Обща характеристика Диодните лазери са немедицински лазерни системи и се считат за компромисен вариант в избора на лазери за лазерна епилация. Подходящи са за козметични центрове и не изисква медицинско образование на оператора. Подходящи са за всички типове кожа, сравнително ефективни при дебели и тъмни косми и неефективни при по-фини и по-тънки косми. Диодните лазерни системи не предлагат голяма мощност и широк диапазон от настройки, което правите тяхните възможности в лазерната епилация доста ограничени. Nd:Yag лазерът е медицински лазер с дълъг импулс на вълната и може да се използва безопасно за всички типове кожа. Бързата честота на повторение и способността за проникване позволяват големите зони да бъдат третирани сравнително бързо. Някои пациенти, използвали този лазер, изпитват чувство на дискомфорт по време на процедурата. Този лазер се използва за лазерна епилация основно когато с александритния лазер не е възможно извършването на процедури - при тъмна кожа - фототип V и VI. Медицински лазер, определян като "тежката артилерия" в лазерната епилация и е най-бързият лазер за епилация. Подходящ е за обработване на по-големи площи. В световен мащаб, това са най-широко използваните лазери за епилация. Изисква се медицинско образования за работа с тези лазери. 
Фототип кожа, подходяща за третиране  Диодният лазер се използва при всички типове кожа Nd:Yag лазерът може да се използва за всички типове типове кожа (I-VI).  Ефективен е и при по-тъмна кожа.  Светла до по-матова кожа. Идеален е за тези, които имат I-ви, II-ри, III-ти до IV-ти тип кожа. Най-разпространение фототип в България е III-ти до IV-ти 
Дължина на вълната 800, 810 nm 1064 nm 755 nm
Честота 1 Hz - 15 Hz До 10 Hz до 3 Hz
Продължителност на импулса  5 - 30 ms 10 - 50 ms 0,5 - 300 ms
Работно поле  9 mm 3-5 mm 3-24 mm 
Енергиен диапазон  10 - 40 J/cm3 20 - 100 J/cm3 5-60J/cm3
Предимства   Безопасни процедури поради неголемия диапазон от настройки и мощност Работи почти всички типове кожа, включително по-тъмна кожа Дължината на вълната при александритния лазер се абсорбира най-добре от меланина в кожата, което го прави изключително ефективен. 
Работи всички типове кожа Nd:Yag- лазерът се препоръчва за по-тъмна и пигментирана кожа  Процедурите са бързи, тъй като не се налага обработваната зона да се повтаря, да се нанася гел и скоростта му е много висока
Ниска цена на процедурата, поради малката инвестиция от центровете за епилация.  с Nd:YAG лазер се извършват много други процедури - онихомикоза (гъбички по ноктите), третиране на капиляри и др. Епилацията с александритен лазер е най-безболезнена в сравнение с останалите лазери 
    Единственият ефективен лазер при по-фини и тънки косми 
Най-ефективният лазер за светли типове кожа.
Има много добра степен на проникване в кожата и третиране на косъма 
Недостатъци Изключителни слаб резултат след 1-2 процедури  Процедурите с Nd:YAG лазер са болезнени  Инвестицията в александритен лазер е много голяма и не много центрове могат да си го позволят. Това обяснява и по-високата цена на епилации с александритен лазер. 
Неефективен при фини и тънки косми  Не е ефективен при тънки и фини косми Не е подходящ при по-тъмна кожа (V, VI фототип)
Нанася се гел на обработваната зона    
Обикновено тези лазерни системи се изпозват от немедицински лица, което води до слаби резултати и компрометиране на процедурите 
Заключение  Диодният лазер е безопасен и ефективен за намаляване на нежеланото окосмяване само в първите процедури, след което трябва да се премине към друг лазер - най-добре александритен лазер. Може да се прилага при всички типове кожа. Nd:Yag лазерът е техника за лазерна епилация при липса на александритен лазер или при V и VI фототип кожа. Най-голямото му предимство е, че той повлиява всички видове кожа и по-конкретно при много по-тъмна кожа. Това е предимство, с което другите лазери не могат да се похвалят. При фини и светли косми не могат да се очакват резултати. Александритните лазери са най-ефективните системи за лазерна епилация от всички лазери, единствените ефективни и при по-фини и тънки косми, предлагат много бързи процедури, единствен недосатък е че не са препоръчителни при много тъмна кожа.

Лазерните епилации в МЦ Медея се извършват с медицински Александритен лазер Gentle Lase Pro, на американския концерн Sineron Candela.22.12.2017

VENUS VIVA ВЕЧЕ И ВЪВ ВАРНА
ПРЕДСТАВЕН ОТ Dr. Pablo Naranjo

   На 22 Декември, с предколедно настроение, посрещнахме в Медея най-новото ни бижу Нано-фракциониран радиочестотен апарат 
venus_viva_logo_full_color1_400

pixiz13022018122828_400
05.12.2017
ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

      В последните години се разви тенденцията за все по-естествен и природосъобразен начин на живот. Този стремеж завлядя всички сфери на съвременния живот - от храните, които консумираме до автомобилите, които използваме.
      Съвременната естетична дерматология не изостана от тази световна тенденция, като се опитва да задоволи новите търсения. Затова и през последните години усилията в производството на дермални филъри за естетиката са насочени към максималното пречистване на продуктите, за постигане на един напълно безопасен за здравето продукт, както и към откриване на нови, по-естествени продукти, които да заменят традиционната хиалуронова киселина.
      Ние, екипът на МЦ Медея, следим всички съвременни тенденции в естетичната дерматология и се стремим да предлагаме на своите клиенти съчетание от най-новите, най-безопасни и най-ефективни продукти в тази сфера.
   Затова, сега имаме удоволствието да ви представим два от най-новите дермални филъри, отговарящи на съвременните тенденции:
 •   NEAUVIAOrganic органични филъри от най-ново поколение. Хиалуроновата киселина в този дермален филър е извлечена от пробиотична бактерия Bacillus Sutilis, за разлика от стандартните хиалуронови филъри, при които основната съставка е синтезирана от патогенни бактерии от рода Streptococcus. Счита се, че въпреки изключително доброто пречистване на хиалуроновата киселина в тези филъри, рискът от наличие на остатъци и замърсявания от патогена съществува. NEAUVIATM Organic е омрежен филър. В серията има и продукти, съдържащи калциев хидроксиапатит - доказан биостимулатор за синтеза на собствени колаген и еластин. Качествата и трайността на Organic хиалуроновия филър са запазени.
 • Algeness ® биоразградими импланти от най-ново поколение. Основната съставка в тези дермални филъри е пречистен агарозен гел, напълно биосъвместим с човешкото тяло. Новото при тези дермални филъри е, че при тях не се налага омрежаване с допълнителен свързващ агент. Молекулата на гела е естествено омрежена и с изключително ниска миграция. Търсения резултат е видим веднага. Така се избягва изчакването, като при хиалуроновите филъри -  от 2 до 4 седмици, за постигане на пълния обем на импланта.

 

  Специалистите в МЦ Медея за сертифицирани за работа и с тези дермални филъри/импланти.

Към ценоразписа >>>>>

 30.10.2017г.


На 29 Октомври отбелязахме Международния ден на псориазиса

lumenic

   Затова през месеците Ноември и Декември в Медико-козметичен център "Медея" хората, страдащи от това заболяване, имат възможност да се възползват на преференциални цени от тясно спектърна лазерна UVB терапия.
   Повече за терапията можете да прочетете тук.
   Запазете час при нашите специалисти на 0884 712222 или 052 712222.    26.05.2017г
    ПЛАЗМОЛИФТИНГ ЗА КОСА
    с Д-р Кирнева

    В основата на метода PlasmoliftingTM е обработката на кръв с помощта на биотехнологично оборудване,
    което позволява от кръвта на пациента да се получи "елексир на здравето и младостта" - съдържащ тромбоцити, протеини, хормони и витамини.
    Ефекта от приложението на метода за коса се изразява в:

    • Укрепване на космените фоликули;
    • Намаляване на косопада;
    • Увеличаване плътността на косата;
    • Възвръщане на еластичността, блясъка и гъстотата
    Метода е подходящ както за мъже, така и за жени. Прилага се успешно в МЦ Медея, като се комбинира с класическа мезотерапия на коса.


    20170526_105909_400


    Back to top  Medea at facebook


    Здравей
     
     
    page.php?86
     
     
     

    IPL Фотоепилация IPL Фотоподмладяване Фракционен лазер UVB Фототерапия
    Лечение на акне Ултразвукова липосукция LPG Ендермология Естествен лифтинг
    Козметични услуги Терапевтични услуги