http://medea.bg/page.php?113
LUMENISl1logo_colr_x1_400

 
И мъжете и жените изразходват милиони всяка година, за да се освободят от нежеланото окосмяване като често прибягват до методи, които имат краткотраен и незадоволителен ефект.
IPL® e революционна технология, която предлага и осигурява окончателно премахване на нежеланото окосмяване.  
 
Какво представлява IPL технологията?

logo_lumenis.jpg
IPL е абревиатура на "интензивна пулсова светлина". IPL технологията е патентована от американската фирма Lumenis Inc., като получава разрешение за продажба и ползване от FDA /Food and Drug Administation САЩ/- една от най-авторитетните организации в света, одобряващи прилагането на медикаменти и лечебни методи в медицинската практика.


Принцип на действие на IPL фотоепилацията

IPL фотоепилацията използва полихронна светлинна енергия, с дължина на вълната от 640nm до 1200nm. Индивидуалните параметри за третиране се определят от лекар - дерматолог. Интензивната пулсова светлина унищожава космения фоликул, без да уврежда околните тъкани. Светлината се "поглъща" от космения фоликул и се транформира в топлинна енергия, достигнатата критична температура причинява необратимо увреждане на клетките, отговорни за космения растеж. Унищожените космени фоликули се изхвърлят от кожата чрез естествен физиологичен процес.
IPL технологията, патентована от Lumenis, позволява изключително  прецизно индивидуализиране на параметрите, благодарение на използвания авангарден софтуер.
Медея разполага с две системи за фотоепилация с IPL технология, моделите Quantum и Lumenis One.   

Най-подходящ период за третиране
Фоликулите на космите преминават през непрекъснат цикъл -на растеж, обратно развитие, покой. По време на фазата на растеж нивото на пигмент във фоликула е в своето най-високо равнище. Това именно е и фазата, в която космите се поддават на третиране със интензивна импулсна светлина (IPL). Във фазата на обратно развитие космената луковица започва да се свива. Фоликулите, които се третират по време на тази фаза ще изискват повторно третиране, но израстналите косми ще са по-тънки и светли. Последната фаза е тази на покой. При нея реално не присъства косъм във фоликула и следователно няма пигмент. Третирането на космите, които са в тази фаза няма резултат. Ето защо, една процедура с IPL не е достатъчна, за да се постигне окончателно обезкосмяване. Необходими са средно 6 процедури, извършвани през интервал от няколко месеца. Точният брой процедури и интервалът между тях, зависят от третираната зона. и варират между 4 и 8 седмици. Дерматолога ще определи интервала за всеки отделен случай.
 
legsfixed_400_01

Подходящите пациенти за IPL® третиране
Всички мъже и жени от I-ви до V-ти фототип кожа. В България най-разпространени са III-ти и IV-ти фототип. Третирането с IPL® предлага персонализирана настойка на параметрите, което е съобразено и с цвета на космите, структурата им и тяхното разположение. Всеки косъм, който има поне малко пигмент може ефективно да бъде третиран.

Противопоказния
  •  Бременност 
  •  Неконтролиран диабет
  •  Ако имате слънчева алергия 
  •  При неконтролирани хормонални отклонения  

Колко третирания са необходими
Тъй като космите преминават през непрекъснат цикъл, то са Ви необходими повече от едно третирания за постигане на дълготрайни резултати. Броят на третиранията е средно 6, но в много случаи са необходими 8 или 10. По време на курса с интензивна пулсова светлина научно е изчислено, че космите се редуцират с около 90% в дългосрочен период. За някои зони, като например зоната на бикините е известно, че се постига по-висок процент на изчистване при по-малък брой необходими процедури. 

Подготовка преди процедура
Необходимо условие за провеждане на процедурата е зоната, която ще се обработва да няма тен  (да не е била излагана на слънце минимум 30 дни), както и космите да са отстранени до новото на кожата (чрез бръснене, крем депелтоар или подстригване).

Как протича процедурата
Ще Ви бъдат дадени специални тъмни очила, с които да защитите очите си от излъчваната светлина. След това, върху целевата зона, ще Ви бъде нанесен охладен гел (подобен на този, който се използва при ултразвуковите прегледи). Специалната третираща глава се насочва към съответния участък и се стартира излъчването на импулси от светлина, които ще унищожат нежеланите окосмяване. "Изстрелването" на всеки импулс от светлина се усеща като леко убождане или парване, подобно на удар от гумен ластик. Не е необходимо прилагането на месна анестезия и клиентите понасят третирането изключително добре. При отстраняването на гела по-голяма част от космите се почистват заедно с него. Останалите от тях ще опадат до седмица-две след третирането.

Реакции след третиране
Може да се получи краткотрайно слабо зачервяване на третираното място, но то обикновено изчезва за няколко часа. Ограничаването от излагане на слънце преди и след третиране минимизира риска от усложнения. Веднага след процедурата можете да се върнете към работа и да възобновите нормалната си активност.


Постигнати резултати                      
9fj00601_4009fj00602_400


22ns03i1_40022ns03i2_400


Back to top  Medea at facebook


Здравей
 
 
page.php?86
 
 
 

IPL Фотоепилация IPL Фотоподмладяване Фракционен лазер UVB Фототерапия
Лечение на акне Ултразвукова липосукция LPG Ендермология Естествен лифтинг
Козметични услуги Терапевтични услуги