http://medea.bg/page.php?113
Акне - въпроси и отговори
Какво е акне?
Clear Light
Акнето е често срещано състояние на кожата причинено от възпаляване на масните жлези. То обикновено се проявява между десет и тринадесет годишна възраст и продължава за период от около пет до десет години. Най-често се появява по лицето, но може да се прояви и на гърба, раменете, врата, гърдите, скалпа, както и на горната част на ръцете и краката.

Акнето се развива когато клетките на кожата не се отделят правилно, залепват една за друга и запушват порите. Този блокаж е причина за образуване на мазнина наречена себум и бактерия наречена p.acnes да се натрупат в порите, водейки до инфекция.

Използване на силата на светлината за третиране на акне


Системата ClearLight™ използва уникална, високо-интензивна, синьо-виолетова светлина, активираща порфиринът. Той задейства химическа реакция произвеждаща пероксид, който унищожава бактерията P.acne. Терапията е подходяща за третирането на всички зони на тялото, гърба, гърдите и лицето. Пациентите могат да се върнат към нормална активност веднага след процедурата.

Как протича процедурата?

Типичната ClearLight™ процедура трае около 15-20 минути. Пациентът лежи удобно върху кушетката докато е облъчван с терапевтичната светлина, понякога има усещане за топлина. ClearLight™ процедурите са описвани като лесни, дори разпускащи, но най-важното безопасни и безболезнени.

a1.jpg  Преди - APC технологията използва високо-интензивна, 405-420nm дължина на светлинната вълна, която прониква в тъканта и достига P.acne безопасно и ефективно
 a2.jpg По време на - Този уникален спектър на високо-интензивна светлина възбужда пролиферацията на ендоргенните порфири, които атакуват и разрушават P.acne бактерията в кожата.
 a3.jpg След - ClearLight създава степен на разрушение, която превъзхожда нормалната степен на пролиферация на P.acne бактерията, осигурявайки значителното и намаляване.

Колко процедури са нужни?

Лекарят определя плана на процедурите в зависимост от индивидулните нужди на пациентите. Обикновено ClearLight™ процедурата се прилага два пъти седмично за период от четири седмици. За постигането на максимален резултат е важно да се спазват назначените от лекаря часове.

Колко е ефективна ClearLight™?

Системата ClearLight™ ефективно изчиства 70%-90% от средно проявеното възпалено акне за четири седмици. Резултатите са особено впечатляващи когато се сравнят с традиционите методи на лечение.

Колко трайни са резултатите?

Процедурите с ClearLight™ помагат да се контролира избиването на акне за четири до осем месеца. След това от време на време са необходими единични процедури.

Безопасна ли е ClearLight™? Има ли странични ефекти?

ClearLightTM
е една от най-безопасните процедури за лечение на акне. Синьо-виолетовата светлина на системата прониква точно толкова дълбоко, колкото да достигне до акнето без да засяга кожата около него. ClearLight™ няма странични ефекти.

Кой може да се подложи на лечение с ClearLight™?

Повечето хора могат да се облагодетелстват от лечението. ClearLight™ е доказано ефективна на слабо до средно проявено акне. Бременните жени и хората, които са фоточувствителни трябва да се консултират с лекуващия си лекар предварително.

Пациентите трябва ли да подготвят кожата си предварително, преди да се подложат на ClearLight™ процедура?

Да. Засегнатата зона трябва да се измие с анти-акне почистваща пяна за лице, да се изплакне с вода и да се подсуши. Жените трябва да отстранят грима преди процедурата и трябва да използват само грим несъдържащ мазнина по време на курса на лечение. Гримът може да се постави наново веднага след процедурата.

Каква бяла козметика трябва да се използват между ClearLight™ процедурите?

Пациентите трябва да се консултират с нашите специалисти относно ежедневната употреба на нежни анти-акне почистващи препарати като салициловата киселина. Пациентите трябва да избягват да почистват саморъчно акнето.


>>>Лечение на акне               
>>>Снимки преди и след

>>>Цени

Back to top  Medea at facebook


Здравей
 
 
page.php?86
 
 
 

IPL Фотоепилация IPL Фотоподмладяване Фракционен лазер UVB Фототерапия
Лечение на акне Ултразвукова липосукция LPG Ендермология Естествен лифтинг
Козметични услуги Терапевтични услуги